Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Costul transportului rutier de marfă din Marea Britanie, la cel mai ridcat nivel din ultimii 3 ani

Costul transportului rutier de marfă în ianuarie 2022 a crescut cu 15% față de aceeași lună a anului trecut, ca urmare a creșterii inflației legate de blocajele din lanțul de aprovizionare și de costurile vertiginoase ale energiei. Producătorii și importatorii sunt avertizați cu privire la o întrerupere suplimentară a lanțului de aprovizionare în 2022, noile controale vamale ale UE asupra importurilor și Omicron provocând tensiuni economice.

Indicele prețurilor de transport rutier TEG, care prezintă costul preț-pe-milă pentru vehiculele de transport și curierat din Marea Britanie în fiecare lună, a relevat o scădere a prețului pe milă după Crăciun, ceea ce este normal. Cu toate acestea, indicele TEG a stabilit costurile de transport la un nivel de pornire mult mai ridicat pentru 2022 față de fiecare din ultimii trei ani. Scăderea cu 13,5 puncte între decembrie și ianuarie a tarifelor de transport urmează modelul anilor anteriori.

Pentru vehiculele de transport, prețurile din ianuarie au scăzut cu 18,6% față de decembrie 2021, dar au înregistrat o creștere de 18,8% față de ianuarie 2021. Între timp, tariful pe milă pentru vehiculele de curierat a scăzut cu 10,3% între decembrie și ianuarie, dar nivelul actual reprezintă încă o creștere de 11% comparativ cu ianuarie 2021. Mai mult, potrvit sursei citate, diferența dintre tarifele de transport și cele de curierat se reduce, tarifele la camioane fiind acum doar cu 2,5% mai mari decât cele de curierat, comparativ cu o diferență de 10,8% în decembrie 2021.

Articole similare

Ad