Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Irizar lansează noua generaţie i4, cu focus pe eficienţă şi profitabilitate

Irizar anunţă lansarea unei noi generații a modelului Irizar i4, un vehicul versatil, ideal pentru o paletă generoasă de aplicaţii: navetă, transport școlar, curse shuttle sau ocazionale. Diferitele versiuni ale noului i4 (H, M şi L) permit fiecărui operator să găsească echilibrul optim între accesibilitate, capacitatea de transport şi respectiv de încărcare în calele de bagaje, pe o plajă de lungimi disponibile cuprinse între 10,8 şi 15 m.

Irizar i4 este oferit acum cu o greutate proprie redusă cu până la 955 kg, în funcţie de configuraţia aleasă, și o distribuție optimă a sarcinii pe axe. Astfel, graţie reproiectării structurale și încorporării de soluții tehnologice optimizate și inovatoare, noul model asigură o economie de combustibil de până la 5% și, implicit, o reducere a emisiilor de CO2. Vorbim aici despre utilizarea de oțel de înaltă rezistență și materiale compozite pentru a înlocui materialele structurale tradiționale, precum și scaune noi, mai uşoare şi cu spațiu mai mare între ele, ceea ce sporeşte confortul și experiența pasagerilor.

Foarte important, Irizar i4 este oferit acum într-o configuraţie nouă, cu 63 de locuri capacitate totală (dintre care 34 în picioare), pentru un model de 13,23 m lungime, pe două axe. Volumul calelor de bagaje în acest caz depășește 6 m3.

Măsurile de siguranță includ opțiunea unui radar în partea din față, precum şi farurile frontale cu opțiune full-LED, ce oferă cu până la 30% mai multă capacitate de lumină. Celelalte corpuri de iluminat sunt, de asemenea, LED.

Ultima generație Irizar i4 este oferită ca structură autoportantă sau caroserie pe şasiu, cu sisteme de propulsie diesel, HVO și B100, hibride și pe biogaz sau pe gaz natural (CNG sau GNL).

Articole similare

Ad