Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: 40.000 de locuri de parcare lipsă în următorii 5 ani

Peste un milion de camioane circulă zilnic pe autostrăzile din Germania, iar numărul lor este în creștere. Problema este legată de locurile de parcare, iar deficitul actual de 30.000 de locuri se va accentual în viitor.

„La nivel național lipsesc 30.000 de locuri de parcare, în cinci ani probabil vor fi 40.000”, afirmă Thorsten Hölser de la Asociația de transport și logistică Hesse/Renania-Palatinat. Numai în Hesse, în 2018 ministerul Federal al Transporturilor a identificat o lipsă de aproape 3.000 de locuri de parcare dedicate camioanelor. În Renania-Palatinat lipsesc peste 1800 de locuri de parcare, în Saxonia Inferioară în jur de 2400.

Problema este agravată și de interdicția șoferilor de a-și petrece pauza săptămânală de 45 de ore în cabină. Regulamentul agravează situația deja flagrantă din zonele de odihnă. Același lucru este valabil și pentru cazarea peste noapte pe autostrăzi. „Cu siguranță există o lipsă, chiar dacă nu avem cifre concrete în acest sens”, spune Alexander Quabach, directorul general al Asociației Germane Autohöfe (Veda). „Primim în continuare întrebări de la companiile care caută cazare pentru angajații lor”. Operatorii de oprire a camioanelor construiesc din ce în ce mai multe hoteluri ei înșiși, dar sunt și în discuții cu furnizori alternativi.

Articole similare

Ad