Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schneker folosește exoschelete în depozitele său din Germania

prima dată exoschelete în operațiuni regulate din depozitele sale. Hermes Fulfillment a început și ea o operațiune de testare la centrul logistic din Ansbach.

DB Schenker testează sistematic utilizarea de asemenea dispozitive încă din 2019. Cele mai recente teste au avut loc în vara lui 2021 pe o perioadă de patru săptămâni în diferite locații din logistica contractuală, transportul aerian și maritim de mărfuri și transportul terestru. Accentul s-a pus pe ambalare și ridicarea comenzilor în toate aceste divizii. Pentru aceste teste, Ottobock Bionic Exoskeletons, primul producator care a fost inclus în portofoliul de echipamente aprobate pentru protecția securității și sănătății cu modelele din seria Paexo, a oferit mai multe exoschelte spre testare, cu tot cu instruire intensivă la fața locului și materiale de instruire multimedia extinse.

Cele două companii mai lucraseră împreună, iar acum procesele selectate au fost înregistrate de MotionMiners cu ajutorul senzorilor. Măsurătorile comparative bazate pe senzori au confirmat reducerea semnificativă a secvențelor de mișcare nesănătoase din punct de vedere ergonomic prin utilizarea exoscheletelor. Pe lângă această ușurare, s-a dovedit că utilizarea lor îmbunătățește postura la manipularea sarcinilor. Pe această bază, exoscheletele selectate au fost aprobate pentru folosite de către DB Schenker Germania în mai multe depozite ale sale.

Și Hermes Fulfillment își sprijină angajații din centrul logistic Ansbach și a implementat un proiect prin care folosește, în premieră, exoschelete acționate electric. Unitățile robotizate se numesc Cray X, sunt de la German Bionic și cântăresc 7 kilograme fiecare.

Articole similare

Ad