Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania lanseaza o noua editie limitata: Blue Stream

Scania a lansat Blue Stream, o editie limitata care are la baza modelul Streamline cu motor V8. Este vorba de o cabina R optimizata in colaborare cu binecunoscutul constructor suedez de camioane personalizate Svempa Bergendahl, care se va produce in Södertälje in 200 de unitati, ca omagiu adus modelului Scania Streamline, primul camion greu cu adevarat aerodinamic, lansat in 1991.
 

Asa cum arata Kristoffer Nyberg, manager de produs Scania Trucks pentru camioane folosite pe distante lungi, relansarea Streamline in 2013 a fost foarte bine primita de clientii care au condus seria originala si multi dintre ei si-au reamintit de aspectul de exceptie al acestui camion albastru deschis cu dungi roz si rosii.
Iar Jan Richter, designer sef la Svempa, arata ca „am fost foarte incantati sa fim parte a acestui proiect si, desi am fost tentati sa folosim culoarea originala, deja emblematica, am vrut ceva mai bine adaptat anului 2014 si am ajuns astfel la o culoare puternica bleu metalizat, care isi schimba nuanta in functie de unghiul din care o privesti si de lumina in care se afla“.
Fata de vechiul Streamline, modelul nou este mai modern, conceput pentru a imbunatati caracteristicile aerodinamice. Iar designul distinct V8 este mai bine pus in evidenta pe grila neagra lucioasa din fata.
La interior sunt disponibile standard dotari numeroase, dar nu lipsesc nici optionalele, iar scaunele din piele, ventilate si avand cusaturi in culori contrastante, reprezinta trasatura care iese cel mai bine in evidenta. Pentru a sublinia caracterul exclusivist, toate camioanele Blue Stream sunt oferite cu urmatoarele pachete, care altfel sunt optionale: Lumini, Sofer, Prestige, Comfort. Specificatia finala va fi realizata in dialog cu fiecare client, iar din fabrica pot fi montate optionale precum cat-walk sau spatiu suplimentar de depozitare in cabina, in functie de preferintele acestora.
Noul model va fi disponibil pe toate pietele unde este prezent producatorul suedez si va fi echipat cu motoare V8 care au, in functie de clasificarea dupa emisiile poluante, de la 500 la 730 CP. El poate fi comandat ca sasiu sau autotractor in orice configuratie standard, cu cabine de dormit Highline si Toppline, si fiecare exemplar va fi numerotat cu un ecuson pe bord.
In ciuda tuturor acestor dotari si elemente de design exclusiviste, Blue Stream este accesibil ca pret, asa cum promit reprezentantii Scania. Si, desi designul este atat de indraznet, el se preteaza la aplicatii de transport dificile, care impun un motor atat de puternic ca V8. In plus, combinat cu un kit complet de deflectoare de aer si cu Scania Opticruise, Blue Stream va fi la fel de economic ca orice alt camion Scania.

Articole similare

Ad