Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BAG prelungește termenul limită pentru subvenții

Programul de finanțare pentru reînnoirea parcului de vehicule comerciale (ENF) este menit să ofere un stimulent economic eficient în favoarea producției și înmatriculării de vehicule și, astfel, să contribuie în mod vizibil și durabil la reducerea emisiilor de CO2 și a emisiilor poluante, potrivit Oficiului Federal pentru Transportul de Mărfuri (FOT).

Cu toate acestea, termenul inițial de la sfârșitul lunii iunie nu poate fi respectat din cauza problemelor actuale de livrare ale producătorilor de vehicule.

BAG prelungește termenul pentru casare

Din cauza blocajelor de livrare la producătorii de camioane, vechiul vehicul ar putea fi casat înainte ca cel nou să fie livrat. Termenul anterior era valabil doar până la 30 iunie 2022.

Într-un comunicat actual al OFSP, se spune acum: “În cazuri excepționale justificate (de exemplu, blocaje în aprovizionarea cu materiale), se poate solicita o prelungire individuală a termenului limită până la 30 septembrie 2022 în cadrul programului de finanțare ENF; cazul excepțional trebuie să fie dovedit printr-un certificat al producătorului.”

Anterior, vehiculul existent trebuia să fie casat în cel mult două luni de la înmatricularea noului vehicul în conformitate cu legislația rutieră.

Articole similare

Ad