Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autostradă rulantă între Sète și Calais în 2023

O autostradă rulantă între Marea Mediterană și Oceanul Atlantic va începe în 2023. Acest lucru a fost anunțat de compania franceză de transport intermodal Viia după ce a obținut concesionarea terminalului multimodal din portul Sète, al doilea port francez de escală în Mediterana după Marsilia.

De aici, un tren pentru camioane și semiremorci va pleca spre portul Calais, unde unitățile de marfă vor putea continua spre alte destinații din Europa de Vest sau spre Marea Britanie. Lucrările la terminal, care va utiliza modelul Lohr pentru a încărca semiremorci fără echipament de ridicare, vor începe în primăvara anului 2022 și vor dura 8 luni.

După începerea conexiunii de la Calais, Viia a planificat încă 2 servicii de transport pe autostradă rulantă din port către Paris și Bettembourg, în Luxemburg. Obiectivul este de a pune în mișcare 11 trenuri pe săptămână pe rute de peste 1.000 km, transportând 43.000 de unități de transport marfă pe an. Viia exploatează 4 rute combinate rutier-feroviar între Le Boulou și Bettenbourg, Le Boulou și Calais, Mâcon și Calais și Aiton și Orbassano.

Articole similare

Ad