Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amazon plănuiește primul centru de livrări din Belgia, la Anvers

Gigantul american de comerț electronic Amazon intenționează să deschidă primul său centru de livrare din Belgia în campusul logistic Bluegate din Anvers, potrivit Mediahuis Group. Amazon dorește să se poziționeze și mai ferm pe piața de comerț electronic din Flandra. Montea este responsabilă pentru construcția complexului.

Până la sfârșitul anului, Amazon dorește ca primul centru de livrare din Belgia să fie operațional în Anvers. Centrul de livrare va primi colete de la centrele de sortare ale Amazon din Germania, Franța și alte țări. În centrul de livrare din Anvers, comenzile sunt apoi sortate în funcție de adresă. Scopul este ca firmele de transport independente din Belgia să livreze coletele către clientul final din Anvers și din împrejurimi. Potrivit De Standaard, Amazon dorește să gestioneze ea însăși amplasamentul campusului logistic Blue Gate, situat la sud de centrul orașului Anvers.

Noua stație de livrare face parte dintr-un amplasament mai mare pe care Montea îl dezvoltă ca parc logistic urban. Acesta este situat în primul parc de afaceri eco-eficient și orientat spre căi navigabile din Belgia. Clădirea vizează obținerea certificării BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) “Excelent” și cuprinde 5.764 m² de spațiu de depozitare, 2.157 m² de spațiu de birouri și 517 m² de mezanin. Acesta va include o parcare mare cu 5 etaje de 8.000 m2 fiecare. Anul trecut, Amazon și Montea au finalizat un proiect similar în apropiere de Amsterdam.

Șantierul ar urma să creeze aproximativ 50 de locuri de muncă, atât pentru funcționari, cât și pentru lucrători de depozit. Activitățile de livrare ale Amazon ar oferi locuri de muncă pentru 200 de șoferi. Dezvoltarea propriului centru de livrare din Anvers face parte din strategia Amazon de a-și dezvolta propriul serviciu de livrare. Cu toate acestea, gigantul web spune că încă consideră Bpost un partener cheie.

Articole similare

Ad