Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Parlamentul European voteaza noi reguli de transport

Parlamentul European s-a reunit la Strasbourg intre 14 si 17 aprilie pentru a vota, printre altele, mai multe propuneri legislative din domeniul transporturilor ce vizeaza combustibilii alternativi, infrastructura, dimensiunile si greutatile vehiculelor rutiere. Majoritatea voturilor au loc pe 15 aprilie.
Este posibil ca Parlamentul European sa adopte mai multe masuri pentru dezvoltarea unei infrastructurii alternative pentru alimentarea cu combustibil.
 

Masura va asigura construirea de noi puncte de alimentare de-a lungul Europei cu standard comune in ce priveste aspectul si utilizarea si vor include un dispozitiv pentru alimentarea cu energie electrica. Asta deoarece utilizarea combustibililor alternativi intampina trei bariere majore: costul ridicat al vehiculelor, scepticismul clientilor si lipsa statiilor de alimentare.
Alte doua propuneri legislative vor viza programul NAIADES II referitor la cresterea calitatii transporturilor pe caile de navigatie interna. Comisia a propus extinderea domeniului de aplicare a masurilor eligibile din asa-numitele "Fonduri de rezerva ale cailor navigabile de transport", care vor putea fi utilizate si pentru dezvoltarea unor inovatii ale navelor de transport, dar si la mediu. Propunerea de directiva are drept scop facilitarea si imbunatatirea standardelor tehnice pentru navele de navigatie interioara.
Parlamentul ar putea vota si pentru stabilirea de centre de raspuns eCall ale apelurilor de urgenta 112. Sistemul eCall ar trebui sa formeze automat numarul de urgenta 112, valabil in intreaga Europa in caz de accident grav. S-a estimate ca acest sistem poate grabi timpul de raspuns cu 40% in mediul urban si cu 50% in cel rural, si poate reduce numarul de decese cu circa 4% si al accidentelor grave cu 6%.
Luna aceasta, Comisia Europeana a propus noi reguli de revizuire a legislatiei curente privind dimensiunile si greutatile unor vehicule, pentru a permite producatorilor sa dezvolte vehicule care pot reduce consumul cu 7-10%, sa reduca emisiile de gaze si sa creasca siguranta pe drum.

Articole similare

Ad