Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania investește aproape 1 miliard de coroane suedeze într-o nouă pistă de testare pentru vehicule autonome și electrificate

Se înregistrează o dezvoltare rapidă a vehiculelor autonome și electrificate. Prin urmare, Scania plănuiește investiții suplimentare în Södertälje; o nouă pistă de testare unde viitoarele vehicule vor fi testate și conduse ca parte a operațiunilor de cercetare și dezvoltare ale Scania.

“Ambiția noastră este de a fi un lider în cadrul electrificării vehiculelor grele și, de asemenea, de a ne consolida în timp capacitatea în domeniul vehiculelor autonome. Va fi nevoie de investiții mari pentru a rămâne în prima linie. Evaluăm și examinăm posibilitatea de a construi o pistă de testare adaptată pentru viitoarele vehicule, pentru a răspunde cererii în domeniul autonomiei și electrificării pe care o vedem că este pe drum”, a declarat Anders Williamsson, șeful operațiunilor industriale de la Scania.

Scania a finalizat recent o nouă turnătorie, iar lucrările la o nouă clădire pentru asamblarea bateriilor sunt în curs de desfășurare, ambele situate în Södertälje. Acum, Scania plănuiește încă o investiție de aproximativ 975 de milioane de coroane suedeze, iar de data aceasta se referă la o nouă pistă de testare, precum și la o extindere a celor existente.

“Continuăm să investim la nivel local în Södertälje, pentru a fi aproape de întregul lanț cu producția, dezvoltarea și testarea. Este vital pentru Scania, dar și important pentru clusterul de vehicule din marea regiune Stockholm și pentru capacitatea Suediei de a prelua conducerea în dezvoltarea de soluții de transport durabile”, spune Williamsson.

În cazul în care cererea Scania adresată consiliului administrativ Länsstyrelsen va fi acceptată, ambiția este de a începe lucrările în cursul anului 2022, iar acestea ar trebui să dureze cel puțin până în 2026.

Articole similare

Ad