Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Drumuri blocate de zapada in prag de vara

Miercuri noapte, pe Valea Prahovei, ninsorile au devenit mai puternice, iar drumurile au fost acoperite de zapada. Pe DN 73 Predeal-Rasnov, stratul de zapada a ajuns, in unele locuri, la 20 cm, iar camioanele si autoturismele au ramas blocate pe sosea.
Sapte judete din sudul si sud-vestul tarii sunt, pana joi seara, sub cod galben de vreme rea. Pentru alte trei judete a fost emisa o atentionare de vant puternic.
 

Soferii nu s-au mai gandit ca in aprilie, inainte de Paste, ar putea intampina astfel de probleme si nu aveau masinile echipate corespunzator.
Pe o asemenea vreme, multi soferi de camion s-au vazut nevoiti sa traga pe dreapta, cel mai probabil pentru ca nu s-a intervenit pe carosabil, in conditiile in care camioanele sunt in permanenta echipate cu anvelope inscriptionate M+S/MS.
Si miercuri, in timpul zilei, zapada a creat probleme pe mai multe sosele din tara. In Prahova, Covasna si Harghita a nins fara incetare cateva ore.
Pentru cateva ceasuri, in Pasul Rucar – Bran, care face legatura intre Brasov si Pitesti, politistii au restrictionat miercuri accesul masinilor de mare tonaj, care riscau sa ramana oricand blocate pe serpentine.

Articole similare

Ad