Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pretul biletului poate face diferenta

Pretul biletului/calatoriei este, de asemenea, punctat, aceasta prevedere fiind obligatorie prin lege. Astfel, se pot obtine maximum 20 de puncte pentru un pret mai mic sau egal cu 2 lei. Graficul de punctaj este din 50 in 50 de bani, pana la tariful de sase lei sau peste, in acest ultim caz nefiind acordat niciun punct. Practic, la pretul de calatorie este elementul „surpriza“ care poate inclina balanta in favoarea unuia sau a altuia dintre operatori.
 

Astfel, transportatorii cu vechime pe trasee si care au si vehicule noi isi vor permite sa anunte tarife mai ridicate. Cei care insa nu sunt siguri de sansele lor trebuie sa isi calculeze foarte judicios costurile de operare, pentru a isi asigura un punctaj cat mai bun la capitolul pret. Modificarea tarifului de calatorie se poate face o singura data pe an.
Transportatorii care sunt in procedura de insolventa vor fi depunctati cu zece puncte. Aceeasi penalizare va fi aplicata si operatorilor care au datorii la buget, conform certificatului de atestare fiscala.

Articole similare

Ad