Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

SAF-Holland are un salt în vânzări și profituri

Furnizorul de vehicule comerciale SAF-Holland a sfidat anul trecut creșterea costurilor materiilor prime datorită cererii puternice din partea industriei de camioane și remorci. Vânzările au crescut cu aproximativ 30% față de anul precedent, ajungând la 1,25 miliarde de euro în 2021, a anunțat luni compania SDax.

Astfel, compania și-a depășit propriul obiectiv, precum și estimarea medie a analiștilor – 7,5% din vânzări au rămas ca profit operațional ajustat (EBIT ajustat), după 6,1% în anul precedent. În termeni absoluți, aceasta înseamnă un profit ajustat înainte de dobânzi și impozite de aproximativ 93 de milioane de euro. Creșterea costurilor pentru oțel, transport și energie, de exemplu, a fost compensată de o rată semnificativ mai mică a cheltuielilor de vânzare și administrative, a precizat compania.

Cifrele finale, precum și o prognoză detaliată pentru anul 2022 vor fi disponibile din 17 martie anul acesta. Directorul general al grupului, Alexander Geis, a declarat că societatea a avut un început de an bun în perspectiva anului 2022.

Articole similare

Ad