Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portalul IMI, singurul folosit pentru detaşare după 2 februarie

Sistemul informatic IMI a rămas după 2 februarie singurul portal în care firmele de transport sunt obligate să-şi înregistreze şoferii detaşaţi. Comisia Europeană a precizat că, după 2 februarie, statelor membre nu li se mai permite să solicite operatorilor stabiliți în alte state UE sau în Regatul Unit să folosească sistemele/site-urile lor naționale pentru a declara o postare (SIPSI, MILOG, LIMOSA, MELLDOKET, UTIK, LSDB).

Pe de altă parte, aplicarea regulilor de detașare operatorilor din țări terțe este o chestiune națională, așa că rămâne la latitudinea fiecărui stat membru să decidă ce norme ar trebui să se aplice. Prin urmare, operatorii din țări terțe nu sunt obligați să-și depună declarația de detașare prin portalul UE.

Până în prezent, acest portal este accesibil doar de către operatorii stabiliți în UE și în Marea Britanie. În practică, aceasta înseamnă că operatorii din țări terțe vor trebui să continue să respecte diferitele cerințe naționale aplicabile în statele membre. De exemplu, statele membre poate solicita operatorilor din țări terțe să continue să trimită declarații de postare prin intermediul site-ului lor național (de exemplu, SISPSI, MILOG etc.)

Articole similare

Ad