Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Perturbări doar la punctele de trecere a frontierei Ucrainei cu Belarus și Transnistria

Starea de urgență militară declarată în Ucraina ar putea aduce și restricții aplicabile în transport, de aceea FNTR, dar și alte asociații profesionale din diverse state europene, le recomandă firmelor de profit să nu planifice nicio cursă spre/dinspre Ucraina până nu apare un anunț oficial referitor la procedurile de intrare și de ieșire în/din țară și de tranzit.

Frontierele poloneze cu Ucraina sunt deschise, așa cum informează IRU, iar procedurile vamale merg normal. Totuși, autoritățile din Polonia dau prioritate traficului de pasageri, astfel încât camioanele și utilitarele ușoare de marfă se pot aștepta la întârzieri.

Și dintre Moldova spre Ucraina sunt deschise toate punctele de trecere a frontierei, dar Kuchurgan, între Ucraina Transnistria, este închis. Tot închise sunt și punctele de trecere dintre Ucraina și Belarus, iar sistemele informatice folosite de autoritățile vamale de aici funcționează cu întreruperi. Unele proceduri se pot face manual, dar, chiar și așa, sunt așteptate întârzieri semnificative când vine vorba de transportul de marfă, iar pentru a le evita firmele sunt sfătuite să aleagă rute alternative.

Articole similare

Ad