Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Federațiile lucrătorilor din transporturi cer retragerea imediată a Rusiei din Ucraina

Federația Internațională a Lucrătorilor din Transporturi (ITF) și Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi (ETF) solicită încetarea imediată a ostilităților și revenirea conflictului la nivel diplomatic, precum și respectarea drepturilor internaționale ale omului și a drepturilor umanitare în Ucraina.

„Toate gândurile noastre sunt către poporul Ucrainei“, se arată în declarația subsemnată de Paddy Crumlin, președintele ITF, Frank Moreels, președintele ETF, Stephen Cotton, secretar general ITF și Livia Spera, secretar general ETF.

„Suntem alături de mișcarea mondială a muncii și de comunitatea internațională în condamnarea războiului și facem apel la toate părțile să adere strict la dreptul internațional umanitar și la drepturile omului. Acest conflict trebuie să înceteze acum”, se arată în declarație.

ITF și ETF au remarcat că știu că lucrătorii din transport sunt, în mod deosebit, amenințați. „Am primit rapoarte confirmate și neconfirmate despre țintirea infrastructurii de transport, schimbarea controlului aeroporturilor și căilor ferate și închiderea spațiului aerian și a porturilor”, au mai spus cele două federații de transport.

ITF și ETF susțin solicitările secretarului general al ONU, António Guterres, de soluționare pașnică a conflictului din estul Ucrainei, în conformitate cu acordurile de la Minsk.

Foto:  Vadim Kovalyov

Articole similare

Ad