Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Atenție șoferi! Cod galben și portocaliu de ninsori în sud-estul țării!

Pentru perioada 28 februarie-1 martie (în intervalul orar 10:00-10:00), au fost emise două coduri meteo, unul galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în sud-estul țării și unul portocaliu de ninsori viscolite cu strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă în județele Constanța și Tulcea. CNAIR face apel la conducătorii auto să circule cu prudență pe segmentele de drum afectate.

Compania de administrare a infrastructurii, împreună şi cu Poliția Rutieră, poate lua decizia închiderii circulației pe anumite sectoare de drum, dacă viața participanților la trafic este pusă în pericol.

Pe durata codului galben, în intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55-65 km/oră și local va fi viscol.

În intervalul codului portocaliu, în județele Constanța și Tulcea va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60-70 km/oră, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80…90 km/oră și vor fi precipitații mixte.

CNAIR anunţă că toate direcțiile regionale sunt mobilizate și intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Imagini de la intervențiile Regionalelor CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr.

Articole similare

Ad