Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Spania, o țară cu 17 fabrici auto, dar cu transportatorii de mașini în prag de grevă

Adunarea Extraordinară a Asociației Naționale a Transportatorilor de Autovehicule Transportave din Spania a decis în unanimitate să înceapă pe 7 martie o grevă pe durată nedeterminată ce implică peste 3.000 de ansambluri transportoare de mașini.

Hotărârea a fost luată deoarece clienții au refuzat să negocieze îmbunătățirea condițiilor economice și de muncă, astfel încât să atenueze impactul situației critice prin care trec cele câteva mii de firme de transport de autovehicule și de șoferi independenți din Spania care lucrează pentru această industrie.

Revendicările transportatorilor erau adresate mai ales operatorilor logistici din domeniu și flotelor mari care controlează acest sub-sector, și de la care se solicită adoptarea unui pachet urgent de măsuri care să le permită în primul rând să supraviețuiască pe piață adaptându-se la scumpirea carburanților din ultimul an.

Dar refuzul clienților de a negocia orice măsură îi forțează pe transportatori să intre în grevă, ceea ce va afecta operațiunile de distribuție națională și internațională ale celor 17 fabrici de autovehicule din Spania – care este al doilea mare producător auto din Europa șl al nouălea din lume.

Articole similare

Ad