Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Elveția adoptă reglementările UE prevăzute în Pachetul Mobilitate

Din dorința de a asigura o competiție corectă între companiile care efectuează transport transfrontalier și a consolida cooperarea cu statele UE, Elveția își aliniază legislația națională la reglementările privind detașarea șoferilor adoptată de Uniunea Europeană ca Lex specialis 1057 în 2020, dar și celelalte reglementări legate de accesul la profesie introduse de Pachetul Mobilitate.

Astfel, cerințele naționale privind remunerația minimă pentru lucrătorii detașați se vor aplica și în Elveția, această țară urmând să fie conectată la sistemul IMI de declarare a muncitorilor detașați în Uniunea Europeană.

Elveția va introduce și obligația introducerii codului de țară în tahograf, pe care se bazează, de altfel, aplicarea egulilor de detașare, cât și posibilitatea de a efectua maximum 3 operațiuni de cabotaj într-o țară în decurs de 7 zile. După această perioadă, camionul nu poate intra în această țară timp de 4 zile.

O măsură nou-introdusă o reprezintă obligativitatea returnării vehiculelor comerciale la bază la fiecare 8 săptămâni

În plus, începând cu 31 mai, există reguli suplimentare pentru transportul de mărfuri prin intermediul vehiculelor ușoare. Printre altele, van-urile cu o greutate totală mai mare de 2,5 tone vor fi supuse în viitor autorizării pentru transportul comercial de mărfuri în transportul rutier transfrontalier. Până în prezent, companiile aveau nevoie de o licență doar dacă foloseau vehicule cu o greutate mai mare de 3,5 tone pentru transportul de marfă. Potrivit Consiliului federal elvețian, doar companiile care nu utilizează deja vehicule de peste 3,5 tone în transportul comercial național sau internațional vor fi supuse acestui regulament. Transportul necomercial de unelte și materiale de către meșteșugari va continua să fie scutit.

Procesul de consultare pentru aceste modificări ale legii va dura până pe 31 mai 2022. Se înțelege că aceasta este o etapă importantă în procesul legislativ din Elveția, în timpul căreia sunt consultate grupuri de interese importante. Scopul este, pe de o parte, de a obține cunoștințe de specialitate, dar și de a putea evalua mai bine șansele de succes ale unei legi în procesul ulterior.

Articole similare

Ad