Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker a recepţionat primul Mercedes-Benz eActros de serie pentru distribuție urbană

DB Schenker este primul client Mercedes-Benz care a recepţionat modelul eActros cu baterie electrică ca vehicul de serie. Liderul în servicii de logistică globală va folosi camionul de 19 t pentru livrări de mărfuri generale în operațiunile de logistică urbană.

DB Schenker face deja livrări de mărfuri generale fără CO2 în peste 60 de locații din Europa, iar cu eActros adaugă un nou model flotei sale de vehicule ecologice, făcând un pas important către o logistică neutră din punct de vedere climatic.

„În calitate de pionier în domeniul soluțiilor inovatoare de transport și cu o flotă la nivel de grup de peste 30.000 de vehicule, noi, cei de la DB Schenker, ne-am propus să devenim principalul furnizor mondial de servicii de logistică ecologică”, a declarat Wolfgang Janda, vicepreședinte executiv, șef al managementului rețelelor și transportului de linii la DB Schenker.

eActros a fost testat încă din 2020, în varianta de pre-serie, la sucursala DB Schenker din Leipzig, îndeplinind cu succes toate sarcinile de lucru, fără a fi nevoie să oprească pentru reîncărcare. DB Schenker folosește peste 40 de camioane Fuso eCanter pentru operațiuni de distribuţie în 11 țări europene (inclusiv Germania, Franța, Finlanda, Italia și Spania) de mai bine de un an.

În cazul modelului electric Mercedes-Benz, compania a optat pentru versiunea eActros 300, care are o autonomie de 300 km. Vehiculul este carosat de Spier, fiind configurat astfel încât să poată gestiona atât sarcini utile mari, cât și un volum crescut de transport.

Cu aproximativ 74.500 de angajați în peste 2.100 de locații în peste 130 de țări, DB Schenker este unul dintre cei mai importanți furnizori de logistică din lume. Compania operează servicii de transport terestru, aerian și oceanic și oferă, de asemenea, soluții complete pentru logistică și managementul lanțului global de aprovizionare dintr-o singură sursă.

Articole similare

Ad