Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii sunt încurajaţi să folosească toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina pentru întoarcerea în ţară

De la începerea războiului din Ucraina, toate camioanele româneşti pe care evenimentele le-au găsit în Ucraina, Rusia sau în alte state din fostul bloc sovietic au fost îndemnate să revină cât mai urgent în ţară. Operatorii de transport au cerut în nenumărate rânduri sprijinul autorităţilor române, şoferii lor fiind blocaţi pe drumul de întoarcere, fără apă, mâncare sau bani (ATM-urile fiind nefuncţionale).

Potrivit ultimei informări trimise de Guvernul României către asociaţiile patronale din transporturi, acesta dă asigurări că monitorizează atent evoluţiile situaţiei de securitate din Ucraina, precum şi din regiune, şi continuă să acţioneze în vederea oferirii sprijinului celor care doresc să revină sau să tranziteze teritoriul României.

Special în cazul transportatorilor rutieri, în contextul creşterii valorilor de trafic la punctele de trecere a frontierei, mai ales la graniţa cu Ucraina, se recomandă utilizarea tuturor punctelor de frontieră existente, inclusiv cele cu Republica Moldova. Este vorba despre PTF Solotvino-PTF Sighetu Marmaţiei, PTF Diakovo-PTF Halmeu, PTF Porubne-PTF Siret (pentru Ucraina), respectiv PTF Lipcani-Rădăuţi Prut, PTF Costeşti-PTF Stânca, PTF Sculeni, PTF Leuşeni-PTF Albiţa, PTF Cahul-PTF Oancea şi PTF Giurgiuleşti-PTF Galaţi (pentru Republica Moldova).

Începând cu 26 februarie, PTF Rădăuţi-Prut, de la graniţa cu Republica Moldova, funcţionează în regim permanent.

Transportatorii pot consulta informaţiile complete referitoare la activitatea punctelor de trecere a frontierei, precum şi timpii medii de aşteptare, pe pagina Poliţiei de Frontieră: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

Autorităţile române reiau solicitarea MAE, adresată tuturor cetăţenilor români aflaţi în Ucraina, de a-şi notifica, de urgenţă, coordonatele prezenţei lor pe www.econsulat.ro sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecţie şi asistenţă consulară.

Ambasada României la Kiev şi Consulatul General al Românei la Odesa şi-au suspendat activitatea. Oficiile consulare de la Cernăuţi şi Solotvino îşi desfăşoară însă activitatea în continuare în parametrii normali, cu tot personalul.

Articole similare

Ad