Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mobilizare exemplară pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina. Iată cum puteţi direcţiona cel mai bine sprijinul pe care doriţi să îl oferiţi

Societatea civilă românească s-a mobilizat exemplar, sărind în ajutor miilor de ucraineni care au fugit din calea războiului, trecând graniţa în ţara noastră. Fiecare ajută cu ce poate: mâncare, haine, cazare, transport etc. Toţi cei care doresc să ajute sunt rugaţi să se adreseze local – pentru a fi îndrumaţi cât mai bine – dispeceratului refugiaţilor, înfiinţat sub coordonarea autorităţilor judeţene. Numerele de telefon disponibile sunt 0758085680 sau 0758232001. Acest dispecerat coordonează transportul şi cazarea refugiaţilor din Ucraina.

Donaţiile de bunuri şi produse pot fi aduse şi la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Siret, cu intrare prin str. Silvestru Iaricevschi nr 1. Pentru mai multe detalii poate fi contactată Gabriela Lăzărescu, la telefon 0730658218.

Cei care doresc să ofere cazare în zona Suceava-Rădăuţi sunt rugaţi să introducă disponibilităţile într-o bază de date aflată la dispoziţia Ispectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi a centrului de refugiaţi din Rădăuţi, la:

https://docs.google.com/forms/u/2/d/1hvJDTZT3oEMUeFptlzOfPNz_p7AangREkaBludum5yl/edit?usp=drive_web.

Tot în zona Suceava oferă sprijin şi firma de transport călători Tarsincom, care face parte din Comitetul de criză organizat de Biserica Penticostală. Aceasta din urmă a amenajat 400 de locuri de cazare pentru ucrainenii refugiaţi, indiferent de religie.

Tarsincom, împreună cu mai multe firme membre în Asociaţia Operatorilor de Transport Rutier Suceava, a oferit transfer gratuit din vama Siret către oraşele Siret, Rădăuţi şi Suceava în primele 3 zile de la izbucnirea războiului, până când situaţia a intrat sub organizarea şi coordonarea ISU.

Articole similare

Ad