Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ucrainenii stau cu zilele în frontieră, pentru a intra în România. Cei mai norocoşi dau şpagă.

De la izbucnirea războiului în Ucraina, zeci de mii de ucraineni încearcă să fugă din ţară, trecând frontiera spre România. Din păcate, poliţiştii de frontieră din partea ucraineană se pare că îşi iau tainul, după cum susțin cei implicați în ajutorarea refugiaților care intră în România, şpăgile fiind de ordinul miilor de euro.

Mai multe surse din zonă ne-au confirmat că se plătesc 50 de euro/paşaport pentru femei, bătrâni şi copii. Sunt puşi şi plătească şi cei care au dublă cetăţenie, chiar dacă prezintă la frontieră paşaport românesc. Pentru bărbaţii care încearcă să fugă din ţară împreună cu familiile şi nu vor să meargă la război, şpaga este între 1.000 şi 3.000 de euro. Partea română se pare că a informat omologii din ţara vecină de aceste abuzuri, însă mai mult nu poate face.

În timp ce ucrainenii sunt ţinuţi zile întregi în frontiera lor, în frig, românii trec graniţa în fiecare seară cu ajutoare umanitare.

Imaginile prezentate au fost filmate aseară de Alin Creţu, administratorul firmei sucevene AC Mobile, în timp ce trecea graniţa în Ucraina pe la PTF Siret.

Articole similare

Ad