Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul van cu suspensie independentă

Ford a început anul trecut producția de serie a noului E-Transit, în aprilie 2022 urmând să înceapă livrările în întreaga Europă. Bateriile sunt fabricate de Ford în uzina sa din Kocaeli (Turcia), unde se va face și Ford E-Custom. Din necesitatea de a monta bateria între punți, puntea spate a trebuit modificată și s-a optat pentru o suspensie independentă, ceea ce are ca rezultat o experiență de condus mai confortabilă. Ford E-Transit 100% electric va fi oferit spre vânzare de la 49.135 de euro (fără TVA), un preț mai mare versiunea diesel, compensat însă de un cost de întreținere cu 40% mai mic și de o autonomie estimată de 317 km. Cel mai vândut model Ford are o sarcină utilă de până la 1.785 kg în varianta electrică, beneficiind de o echipare mai bună decât varianta diesel și de servicii dedicate pentru clienții de utilitare, de la telematică la soluții de management al încărcării bateriei.

După încheierea testelor de anduranță la nivel global, E-Transit a pornit la începutul anului un program de teste la partenerii din întreaga Europă, pentru a-și demonstra productivitatea și a contribui la ultimele ajustări înainte de livrările la clienți din primăvara acestui an. E-Transit este disponibil cu sarcini utile de până la 1.785 kg, fiind oferit în 25 de variante constructive – furgon, cabină dublă, șasiu-cabină, cu multiple lungimi și înălțimi ale acoperișului și greutăți maxime admise de la 3,5 până la 4,25 t.

Cu o capacitate utilizabilă de 68 kWh, bateria produsă în Turcia va oferi o autonomie de până la 317 km. Motorul electric asigură un cuplu maxim de 430 Nm în versiuni de putere de 135 kW (183 CP) și 198 kW (269 CP). E-Transit se poate încărca de la 15% la 80% în 34 de minute de la un încărcător rapid CC de 115 kW. O încărcare completă peste noapte de la un Ford Wallbox cu o sursă CA trifazată de 230 volți, 16 A, durează puțin peste 8 ore.

Prin Ford Telematics, flotele pot gestiona fără probleme plata taxării publice folosind rețeaua de încărcare Ford, precum și rambursarea cheltuielii angajaților care încarcă vehiculele acasă. De asemenea, șoferii pot localiza, accesa și factura cu ușurință instalațiile pentru încărcare în timp ce sunt pe drum, folosind aplicația Ford Charge Assist integrată în sistemul SYNC 4 al E-Transit și accesibilă prin intermediul ecranului tactil de 12″.

Ford Pro a anunțat recent achiziția pachetului majoritar al Electriphi – un lider în software-ul de management al încărcării și monitorizarea flotei pentru vehicule electrice – iar platforma avansată Electriphi va îmbunătăți și mai mult soluția disponibilă clienților europeni în viitor.

E-Transit este oferit în două serii – Base și Trend – și toate vehiculele oferă niveluri de echipare semnificativ mai bogate decât modelul diesel echivalent. Seria Base este echipată cu funcții standard, inclusiv control electronic al temperaturii aerului, SYNC 4 cu ecran tactil de 12″, pornire fără cheie, scaune încălzite, parbriz Quickclear și oglinzi electrice încălzite, plus conectivitate permanentă cu un modem FordPass Connect, abonament la FordPass Pro sau Ford Telematics Essentials, acces la rețeaua de încărcare FordPass timp de un an și un abonament de un an la Ford Telematics pentru clienții de flotă.

Seria Trend vine cu funcții suplimentare croite pentru a crește productivitatea și a reduce costurile de operare, inclusiv sistem de navigație, Cruise Control, sistem de asistență pre-coliziune cu detectarea pietonilor, sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, asistență pentru menținerea benzii de circulație și senzori de parcare față și spate.

Noile sisteme cheie de asistență pentru șofer care ajută la minimalizarea costurilor de reparație includ Reverse Brake Assist, care utilizează o cameră și senzori pentru a detecta pietonii, bicicliștii și obstacolele statice la mers înapoi și poate emite un avertisment înainte de a opri automat vehiculul dacă șoferul nu reacționează. Șoferii beneficiază, de asemenea, de o nouă Cameră 360, care oferă o vedere panoramică în jurul lui E-Transit pe ecranul de bord de 12″ pentru a ajuta la evitarea obstacolelor atunci când vehiculul este manevrat în spații înguste cu o vedere limitată.

Telematica ușurează monitorizarea vehiculului

Sistemul de telematică le permite clienților să monitorizeze și să gestioneze starea vehiculului și a încărcării, dă alerte legate de componentele sistemului electric – dacă încarcă sau nu, dacă este conectat corect la stația de încărcare, alerte de autonomie – sau în caz de accident. Prin intermediul tabloului de bord Telematics, operatorii pot vizualiza informații în timp real asupra flotei lor E-Transit, cum ar fi locația vehiculului, autonomia și starea de încărcare, și pot urmări și fixa ruta dorită și de la care vehiculul nu trebuie să se abată (geofence). Instrumentele inteligente de gestionare includ capacitatea de a programa de la distanță pornirea (Pre-Conditioning), în timp ce vehiculele se încarcă, astfel încât să nu fie afectată autonomia folosind energie electrică pentru încălzirea sau răcirea cabinei la începutul zilei de lucru.

Clienții cu flote mai mici pot găsi cu ușurință stații de încărcare, pot urmări nivelul de încărcare al vehiculului lor, pot primi notificări de încărcare și pot plăti pentru încărcare din mers folosind aplicația FordPass Pro.

Toate vehiculele Ford E-Transit sunt, de asemenea, complet integrate în sistemul de funcționare conectat FORDLiive, serviciul gratuit disponibil operatorilor de vehicule comerciale Ford, care le permite să maximizeze timpul de funcționare folosind datele despre starea tehnică a vehiculului în timp real.

Sistem avansat SYNC 4 și tehnologii digitizate pentru asistența șoferului

E-Transit introduce noul sistem de comunicații și informații SYNC 4 în gama de vehicule comerciale Ford of Europe, oferind o putere de calcul de două ori mai mare decât SYNC 3 și fiind controlat cu un ecran tactil de 12″ ușor de utilizat.

Noul sistem de navigație conectat la cloud ajută la găsirea rutei celei mai eficiente, oferă informații actualizate în timp real cu privire la încărcare, trafic, disponibilitatea parcărilor live și găsește puncte de interes, cum ar fi stații de încărcare, restaurante sau bancomate din apropiere. Funcția Intelligent Range ajută la minimalizarea anxietății legate de autonomie, luând în considerare datele în timp real despre stilul de condus, vreme și condițiile de drum. Controlul vocal îmbunătățit disponibil și Amazon Alexa 9 încorporat îi ajută pe șoferi să primească informațiile de care au nevoie fără a-și lua ochii de la drum.

Ecranul SYNC 4 se curăță ușor și este rezistent la reflexia razelor de soare, are o peliculă întărită, rezistentă la spargere, și a făcut față unui test de expunere la soare (în timpul testelor de durabilitate) care a simulat durata unui deceniu. SYNC 4 va putea fi actualizat regulat odată cu software-ul Ford Power-Up, pentru a oferi caracteristici și beneficii suplimentare – un exemplu îl reprezintă introducerea, în primăvara acestui an, a capacității de a asocia două telefoane mobile, permițând utilizarea în paralel a dispozitivelor de lucru și personale.

 O soluție eficientă pentru electrificarea afacerilor de distribuție

Ford E-Transit 100% electric va fi oferit spre vânzare de la 49.135 de euro (fără TVA), un preț mai mare decât versiunea diesel, compensat însă de un cost de întreținere cu 40% mai mic și de o autonomie estimată de 317 km, de trei ori distanța medie parcursă în fiecare zi de acest tip de vehicul. Cu sistemul „Pro Power Onboard”, Ford oferă o soluție de pionierat în utilizarea E-Transit ca sursă de alimentare mobilă pentru unelte și echipamente de încărcare pe șantierele de construcții.

Ford oferă un interval de service de un an, cu kilometraj nelimitat și o garanție de opt ani și 160.000 km pentru toate componentele electrice de înaltă tensiune, precum și un pachet de asistență rutieră de un an pentru vehicule electrice, inclusiv depanare în caz de golire a bateriei. Rețeaua de service paneuropeană este pregătită pentru vehicule electrice, cu 1.500 de dealeri certificați de vehicule electrice în toată Europa și peste 4.500 de reparatori autorizați, care vor avea toți capacitatea de service pentru lansare.

Vehiculele comerciale Ford vor fi vândute în UE prin Ford Pro. Noul brand a fost lansat pe 26 mai 2021, fiind construit de divizia de Vehicule Comerciale a Ford of Europe. Noua companie va include o divizie de producție a tuturor utilitarelor Ford, inclusiv carosările acestora, și Ford Pro Service – din care fac parte rețeaua de centre Transit și soluțiile de service mobil (disponibile până acum doar în Marea Britanie, dar care încep să se extindă și în alte țări) – împreună cu FordLiive, sistemul prin care vehiculele sunt monitorizate și li se oferă mentenanță predictivă, pentru asigurarea disponibilității lor continue.

La acestea se adaugă două noi domenii cheie: Ford Pro Charging, care sprijină în mod special tranziția la vehiculele electrice prin sisteme de alimentare cu energie electrică, și Ford Pro Intelligence, care oferă clientului o suită de servicii conectate, cum ar fi telematica și soluția Ford Pass Pro pentru flotele mici, și care îi va ajuta pe clienți să treacă de la vehiculele diesel la cele electrice, cu produse inteligente precum cele de asistență a vehiculelor electrice și instrumente de TCO.

Peste toate aceste produse și servicii, Ford Pro FinSimple oferă și soluțiile de finanțare.  

Turcia dă tonul în producția de vehicule electrice

Noul model Ford Transit electric va fi construit de Ford Otosan în uzina Golcuk din Kocaeli, fiind gata de livrare începând cu primăvara lui 2022.
Ford Otosan este cea mai mare companie producătoare de automobile din Turcia, cu volumele cele mai mari de export din Turcia în ultimii 6 ani. Este cotată la bursă, pachetul majoritar de acțiuni fiind deținut în mod egal de Ford Motor Company și Koç Holding, un parteneriat început încă din 1997.

Ford Otosan este centrul de vehicule comerciale pentru Ford Europa, cu o capacitate de producție de 450.000 de unități. Cu peste 13.000 de angajați, în 2020 Ford Otosan a înregistrat venituri de 7 miliarde de dolari, dintre care 4,9 miliarde de dolari au fost generate din exporturi.

85% din linia de produse Transit vândută în toată Europa de Ford -Transit, Custom și Courier – se produce în Kocaeli. Uzina Golcuk este prima din Turcia și prima dintre site-urile de producție Ford premiată pentru nivelul de digitalizare la Forumul Economic Mondial în 2019. Iar la Istanbul funcționează centrul de excelență și conducere globală a ingineriei pentru dezvoltarea vehiculelor comerciale grele și a grupurilor motopropulsoare Ford Trucks. Tot aici Ford Otosan oferă suport global pentru ingineria sistemului de propulsie diesel Ford și dezvoltarea vehiculelor comerciale ușoare. Este unul dintre cele mai mari centre de cercetare și dezvoltare din Europa, cu aproape 1.500 de ingineri, dintre care 500 lucrează exclusiv la dezvoltarea vehiculelor comerciale grele vândute în întreaga lume. Aici se dezvoltă motoarele diesel și transmisia pentru Ford Trucks, design interior și exterior, precum și soluții de electrificare pentru vehicule comerciale și funcții de conducere autonomă de nivelul al 4-lea.

Pentru a avea controlul asupra producției viitoare de vehicule electrice, Ford Otosan a investit în producția de baterii electrice, proces automatizat care include sudarea cu transfer de metal la rece de înaltă tehnologie a tăvilor bateriei, gestionarea termică, aplicarea materialului termoizolant robotizat de înaltă sensibilitate, controlul subcomponentelor bateriei etc. Ford Otosan a dezvoltat și un software de control al sistemelor de baterii, fiind pregătit să treacă la asamblarea de vehicule electrice cu baterii.

După Ford E-Transit, la Kocaeli se fac pregătiri pentru producția noului model Custom și a noului vehicul utilitar de o tonă al Volkswagen, care vor împărți aceeași platformă tehnică.

Articole similare