Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ultimele două camioane românești blocate la granița Ucrainei cu Republica Moldova au trecut ieri vama

Ultimele două camioane cu numere de înmatriculare românești, blocate de șase zile în Ucraina, au reușit ieri seară, în jurul orelor 20:00, să treacă vama în Republica Moldova prin punctul de trecere Otaci-Moghilev-Podolsk.

Șase zile a stat blocat șoferul firmei Kaipos, din județul Neamț, în vama ucraineană. Din fericire, pe 3 martie seara, a reușit să ajungă pe teritoriul Moldovei fără ca marfa, o remorcă plină de lambriu, să-i fie confiscată. „Au fost ultimele două camioane din România care au trecut azi-noapte. Al doilea avea piese de tractor, a reușit și el să treacă. Ne-a ajutat foarte mult experiența și munca depusă de Consulul general al României la Bălți, dl. Petrișor Dumitrescu, care a dat dovadă de foarte mult profesionalism“, ne-a spus administratorul firmei Kaipos, Igor Oțel.

Nu la fel de norocos a fost Alexandru Patlaciuc, un șofer în vârstă de 65 de ani, angajat la firma MDE TRANS din Iași. După ce a stat patru zile blocat în același punct vamal, bărbatului i s-a confiscat marfa – vitrine frigorifice – pe motiv de captură de război. La fel s-a întâmplat cu un alt camion cu numere moldovenești, care transporta anvelope, de asemenea confiscate de vameșii ucraineni.

Citește și: VIDEO „Captură de război!“ Vameșii ucraineni i-au confiscat marfa șoferului român. Alte camioane românești așteaptă de 6 zile să treacă în Moldova

Articole similare

Ad