Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prețul barilului de petrol se apropie de maximul din 2008

Prețul barilului de petrol a crescut din nou în această săptămână la 129,6 dolari. Față de ianuarie 2022 când prețul barilului era 78,5 dolari, cotația petrolului la Brent a crescut cu 64%, trecând  printr-un prag intermediar de 95,4 dolari/baril în 24 februarie. Recordul prețurilor la petrol s-a înregistrat în 2008 – 140$/baril – iar contextul actual creează condițiile pentru a atinge din nou acest prag.

În aceste condiții, firmelor de transport le este foarte greu să își ajusteze politica de preț, în condițiile creșterilor uriașe de la momentul trimiterii ofertei și până la finalizarea cursei. Asta ca să nu mai vorbim că cele mai multe termene de plată se învârt în jurul a 60-90 de zile de la primirea CMR-ului după livrarea mărfii.

Astfel, acceptarea unor prețuri mici de transport în această perioadă este echivalent cu falimentul, dacă ținem cont și de celelalte scumpiri la camioane, piese de schimb, taxe de drum și de creșterile salariale în contextul respectării condițiilor de detașare impuse prin Pachetul de Mobilitate.

Potrivit www.peco-online.ro, prețul motorinei la pompă pe teritoriul României variază între 7,31- 7,52 lei/litru.

Articole similare

Ad