Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Elveția extinde flota de camioane cu emisii zero

De la 1 aprilie 2022, Elveția va crește lungimea maximă permisă pentru camioanele cu emisii zero cu cabină aerodinamică de la 16,50 la 18,75 m. În plus, va crește cu 2 tone masa totală a vehiculelor electrice și cu o tonă a celor care funcționează cu gaz natural, lichefiat sau comprimat.

În acest fel, Confederația respectă strategia comunitară de favorizare a vehiculelor cu un impact redus asupra mediului. De exemplu, guvernul elvețian a anunțat că va ține cont mai mult de emisiile de CO2 la stabilirea tarifelor de taxare, dar în acest caz reforma va intra în vigoare până la jumătatea anului 2023.

În ciuda acestor măsuri, guvernul federal va continua să încurajeze transferul traficului de marfă de la transportul rutier la cel feroviar. Într-adevăr, într-un raport din 2019, guvernul a susținut că autocamioanele electrice provoacă, de asemenea, costuri sociale prin uzura infrastructurii și congestionarea drumurilor. În prezent, taxa de drum impusă camioanelor generează 1,4 miliarde de euro pe an. Până la sfârșitul anului 2023, guvernul va publica un raport cu noi propuneri pentru mutarea mărfurilor de pe șosea pe calea ferată.

Articole similare

Ad