Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UE organizează logistica pentru ajutorul Ucrainei

La o săptămână de la începutul invaziei rusești în Ucraina, Comisia Europeană organizează fluxul de ajutor umanitar din cele 27 de țări ale UE către populația ucraineană în cadrul programului rescEU, care are sediul în Germania, Ungaria și Țările de Jos.

Acesta include ventilatoare, pompe de perfuzie, monitoare pentru pacienți, măști și halate, dispozitive cu ultrasunete și concentratoare de oxigen. În plus, Comisia a înființat centre logistice în Polonia (deja operaționale), România și Slovacia pentru a gestiona fluxul de ajutor și a livra materialele cât mai repede posibil prin intermediul mecanismului de protecție civilă al Uniunii.

De asemenea, UE continuă să sprijine țările vecine Ucrainei, care au primit deja peste 1 milion de persoane strămutate. Grecia, Austria și Germania au oferit Slovaciei măști, dezinfectanți și lenjerie de pat, corturi și haine. În plus, echipe de experți UE în domeniul protecției civile se deplasează în Moldova și Polonia pentru a acorda asistență autorităților. Asistența din partea Olandei, Franței și Greciei a fost livrată Moldovei la 3 martie prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, iar asistența suedeză, daneză, finlandeză și croată este pe drum.

Articole similare

Ad