Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VGP contribuie cu 3 milioane de euro pentru sprijinul refugiaților ucrainieni din țările învecinate

VGP NV, un dezvoltator european de spatii logistice si semi-industriale de inalta calitate, a anuntat o contributie caritabila de 3 milioane de euro pentru ajutorarea refugiatilor din Ucraina in tarile Slovacia, Ungaria si Romania.

VGP regreta incalcarea dreptului international si agresiunea regimului rusesc impotriva Ucrainei. “Suntem alaturi de poporul ucrainean, avand lucratori de acolo pe santierele noastre, care au casele si familiile sub asediul bombelor. Gandurile noastre se indreapta catre civilii nevinovati care sufera si catre oamenii si familiile lor din tarile invecinate și din întreaga lume care au fost afectati. Mai mult de un milion de oameni si-au parasit tara potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) si acest numar este asteptat sa ajunga la ordinul milioanelor, pe masura ce situatia continua.

VGP are o prezență de lungă durată în Slovacia, Ungaria și România, toate cele trei țări vecine Ucrainei. Având în vedere situatia de urgența și nevoile umanitare primordiale ale refugiaților din Ucraina, am decis să aducem un ajutor de 3 milioane de euro, alcătuit dintr-o contribuție filantropică locală de 1 milion de euro în fiecare dintre aceste trei țări. Având în vedere rapiditatea cu care se desfasoara evenimentele, Grupul nostru va utiliza resursele la nivel local, în strânsă cooperare cu conducerea țării VGP respective, pentru a selecta organizațiile de ajutor umanitar recunoscute de UNHCR. În calitate de Grup, VGP va continua să monitorizeze situația și va sprijini eforturile de a aduce pacea în regiune”, se precizează în comunicatul de presă al VGP.

Articole similare

Ad