Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Companiile germane cer încredere și siguranță pentru a trece la camioane electrice

Încrederea și planificarea securității pentru propriile flote sunt priorități de top pentru companii atunci când vine vorba de trecerea la vehiculele electrice. Acest lucru reiese dintr-un sondaj realizat de Öko-Institut și Universitatea Heilbronn în cadrul proiectului de cercetare “Strategia de electrificare a transportului rutier de marfă”, în rândul a aproximativ 250 de companii de transport.

Majoritatea companiilor intervievate au cerut ca autocamioanele electrice să poată parcurge cel puțin 500 km în transportul local și regional și 800 km în transportul pe distanțe lungi. Ocolurile pentru încărcarea bateriilor sau pentru realimentarea cu hidrogen sunt tolerate doar într-o mică măsură și până la maximum 10 km.

În special pentru un număr mare de companii mici, achiziționarea de autocamioane electrice, cu o flexibilitate limitată în comparație cu cele diesel – cel puțin inițial – reprezintă un risc pentru desfășurarea activității de transport. Cu toate acestea, intervalele necesare și datele privind timpii de inactivitate tipici indică un potențial fundamental pentru utilizarea autocamioanelor electrice.

De asemenea, respondenții indică un risc financiar ridicat în ceea ce privește achiziția de noi modele de vehicule și având în vedere condițiile-cadru politice nesigure. Aceste riscuri, susțin transportatorii, nu pot fi absorbite sau pot fi insuficient absorbite de condițiile de subvenționare – 80% din diferența de preț dintre un autovehicul electric și unul diesel – în vigoare începând cu primăvara anului 2021. De exemplu, companiile ar dori să vadă subvenții pentru achiziționarea de vehicule, precum și scutiri de taxe de drum și de impozite pentru vehiculele electrice.

Articole similare

Ad