Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul Multivan este acum disponibil și în versiunea TDI

În urma lansării cu succes a modelului Multivan complet reproiectat de la Volkswagen Autovehicule Comerciale, gama este acum extinsă prin adăugarea unei variante turbodiesel (TDI) cu cuplu mare și emisii reduse.

În toamna anului trecut, Volkswagen Vehicule Comerciale a adus pe piață un adevărat vehicul polivalent. Pe lângă flexibilitatea deosebită din interiorul noului Multivan, sistemele inteligente de asistență pentru șofer și serviciile online complete, caracteristicile distinctive ale vehiculului includ confortul de rulare și sistemele de propulsie inovatoare. Acum, Volkswagen Vehicule Comerciale extinde portofoliul de sisteme de propulsie prin adăugarea unui motor modern cu aprindere prin compresie.

Motorul cu 4 cilindri și injecție directă de 1.968 cmc provine din gama EA288evo și dezvoltă un cuplu maxim de 360 Nm (de la 1.600 la 2.750 rpm). La fel ca și variantele cu propulsie hibridă plug-in sau cu motor pe benzină, Multivan 2.0 TDI cu tracțiune față este combinat standard cu un DSG cu 7 trepte.

Acest motor diesel modern utilizează ceea ce se numește dozare dublă. Prin utilizarea a 2 catalizatori SCR și a unui proces de injecție dublă de AdBlue, acesta reduce emisiile de oxizi de azot (NOx) cu până la 80%. Această tehnologie reduce, de asemenea, emisiile de CO2 și face ca motorul să fie mai receptiv. La fel ca toate versiunile din linia de modele, noul Multivan îndeplinește noul standard de emisii Euro 6D-ISC-IDM.

Un coeficient de rezistență la înaintare scăzut de 0,30 și o greutate mult redusă în comparație cu modelul anterior îmbunătățesc performanțele de conducere ale noului Multivan și reduc consumul de combustibil. Viteza sa maximă este, de exemplu, de 190 km/h, iar consumul de combustibil (mixt) de 5,4-5,3 l la 100 km [ceea ce echivalează cu 143-140 g CO2/km (clasa de eficiență A-A+)]. În combinație cu rezervorul de combustibil de 58 litri, acest lucru facilitează astfel autonomii de aproximativ 1.000 km fără nicio oprire pentru alimentare.

Noul Multivan TDI poate tracta remorci cu o greutate de până la 2.000 kg; cea mai mare greutate totală admisă în sarcină este de 4.850 kg, cu o încărcătură de până la 807 kg.

Ceea ce este acum cea de-a patra variantă a sistemului de propulsie a Multivan este disponibilă atât cu o supraînălțare spate scurtă, cât și ca versiune lungă cu 5, 6 sau 7 locuri. De asemenea, o noutate este opțiunea de a avea o combinație de cinci scaune individuale în compartimentul pentru pasageri cu funcție față în față.

Prețurile pentru noul Multivan TDI, cu specificațiile sale deja cuprinzătoare de fabrică, pornesc de la 48.748,35 euro, inclusiv cu cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu 7 trepte, ca dotare standard.

Articole similare

Ad