Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Logistica și transporturile izolează Rusia

Lumea transporturilor și a logisticii își întrerupe legăturile cu Rusia, și nu numai în ceea ce privește companiile cu sediul în Europa. Totul a început cu companiile aeriene, care nu numai că au eliberat cerul deasupra Ucrainei, dar au anunțat și suspendarea zborurilor către Rusia, ceea ce ar fi fost imposibil, deoarece Moscova a interzis accesul în spațiul său aerian ca represalii la sancțiuni. Pe de altă parte, sancțiunile impuse de Uniunea Europeană includ și transportul aerian. Pe mare, mai multe companii au anunțat suspendarea acostamentelor în porturile rusești și a rezervărilor către și dinspre Rusia. Nu există doar giganți europeni, ci și unele companii asiatice care au suspendat cursele către Rusia.

În prezent, izolarea transportului de mărfuri către și dinspre Rusia se extinde și la transportul terestru. Pe 1 martie, gigantul logistic DHL, controlat de compania poștală Deutsche Post, a anunțat că își suspendă temporar operațiunile și rezervările din Rusia până la noi ordine. Seko Logistics, cu sediul în SUA, a anunțat, de asemenea, o măsură similară. Deocamdată, DB Schenker menține conexiunile rutiere cu Rusia și Belarus.

Situația transportului feroviar rămâne neclară, în special între Europa și China, care trece aproape în totalitate prin Rusia. Până în prezent, nu au existat anunțuri privind posibile suspendări de servicii sau chiar dacă trenurile aflate în mișcare vor fi întârziate sau deviate. Compania franceză Geodis “recomandă” clienților să nu rezerve transporturi feroviare între Asia și Europa și pune la dispoziție personal pentru a găsi soluții alternative. Problema este importantă și în perspectivă, deoarece noua formă a relației dintre Europa și Rusia ar putea implica și Noul Drum al Mătăsii.

Articole similare

Ad