Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL Express instalează panouri solare pe 67 de camioane în SUA

DHL Express va instala panouri solare pe 67 dintre camioanele sale medii și grele din SUA în cursul acestui an pentru a reduce consumul de combustibil al camioanelor datorită energiei solare. DHL intenționează să utilizeze în acest scop sistemul Trailar, dezvoltat la nivel intern, potrivit unei declarații a DHL Express USA. Acest lucru ar trebui să economisească aproximativ 1.000 kg de emisii de CO2 pe camion pe an.

Energia generată de panourilesolare va fi utilizată pentru a încărca bateriile care alimenteaza motorul, precum și alte funcții electronice ale autocamioanelor. Acest lucru va reduce sarcina asupra alternatorului, ceea ce, la rândul său, va duce la economii de combustibil. Autocamioanele echipate cu sistemul Trailar vor fi utilizate în toate zonele din SUA.

“Utilizarea tehnologiei solare inovatoare Trailar este un alt pas în eforturile noastre de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ale vehiculelor noastre și de a reduce emisiile, generate de serviciile noastre logistice, la zero până în 2050”, a comentat Greg Hewitt, CEO al DHL Express USA. Potrivit comunicatului de presă din partea companiei, sistemul solar Trailar al DHL, care a debutat în 2018, este deja utilizat în alte părți din America, Asia, Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Articole similare

Ad