Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ridicare stare de alertă: fără șomaj tehnic, dar Kurzarbeit rămâne în vigoare

Ministerul Muncii anunță faptul că nu se va mai acorda șomaj tehnic pe fondul ridicării stării de alertă, însă rămâne în vigoare “kurzarbeit” (OUG 132/2020) încă trei luni de la ridicarea stării de alertă, potrivit ministrului de resort, Marius Budăi.

„Şi valabilitatea contractelor colective de muncă (CCM) se prelungeşte automat tot cu 90 de zile, iar părinţii care au în îngrijire copii sau adulţi cu handicap înscrişi în sistemul de învăţământ (OUG 110/2021) pot primi zile libere până la finalul anului şcolar 2021-2022“, a scris, marți, ministrul Budăi pe pagina sa de Facebook. Totodată, oficialul a precizat că nu mai sunt obligatorii decalarea programului de muncă şi telemunca, însă acesta pot fi stabilite, în continuare, cu acordul angajatorului. „Nu în ultimul rând, nu se mai ocupă posturi fără concurs în instituţiile de stat“, a subliniat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că starea de alertă impusă de pandemia de coronavirus nu va mai fi prelungită după data de 8 martie, având în vedere că „valul 5 este aproape a se încheia“. România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până pe 8 martie 2022.

Articole similare

Ad