Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Van Hool va livra 56 de trambusuri pentru Paris

Regiunea Ile-de-France, recunoscută pentru inițiativele sale ambițioase de mobilitate durabilă, și autoritatea de transport Ile-de-France Mobilités, au ales soluția de transport inovatoare propusă de consorțiul Van Hool-Kiepe Electric-Alstom. Este vorba despre autobuze electrice Van Hool Exqui.City 24 biarticulate, de 24 m lungime, alimentate cu baterii de mare putere cu încărcare rapidă, furnizate  de Kiepe Electric, care vor fi încărcate de sistemul conductiv de încărcare statică de la sol al Alstom. (SRS). Contractul-cadru include minimum 56 de vehicule.

Trambusurile Van Hool vor opera pe liniile foarte aglomerate de autobuze, T Zen 4 și T Zen 5, din sudul Parisului.

Van Hool Exqui.City 24 oferă o capacitate de 140 de pasageri , în condiții optime de confort: spațiu aerisit, iluminat, aer condiționat, supraveghere video, informații vizuale și audio în timp real. Vehiculele sunt pe deplin accesibile persoanelor cu mobilitate redusă (PRM), datorită ușilor glisante largi și podelei joase, care vor face mai ușor pentru pasageri să urce și să coboare din autobuz în stație și să se deplaseze în interiorul autobuzului.

Kiepe Electric furnizează sistemul de tracțiune pentru două axe motoare, inclusiv baterii de tracțiune, convertoare auxiliare de putere și sisteme de răcire, precum și unități de distribuție de înaltă tensiune a energiei. În plus, compania furnizează software-ul de bord pentru managementul energiei și controlul tracțiunii.

Alstom furnizează sistemul conductiv de încărcare statică la sol. SRS este o tehnologie inovatoare și interoperabilă pentru transportul electric, autobuze și tramvaie, de toate mărcile și dimensiunile.

Aceasta asigură încărcare sigură, automată și rapidă de mare putere, la opriri și terminale de linie. Soluția este deja utilizată pe 15 km de linii de tramvai din Nisa, unde permite reîncărcarea automată și rapidă în stație, fără constrângeri suplimentare pentru operațiuni și cu o disponibilitate inovatoare (>99,9%).

Articole similare

Ad