Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fără indexarea tarifelor în funcție de prețul motorinei, și firmele germane se simt amenințate

Portalul german VerkehrsRundschau este de părere că, din moment ce motorina nu a fost niciodată mai scumpă și nici nu sunt semne de relaxare în ceea ce privește costurile – dimpotrivă, există opinii conform cărora se va ajunge la 3 euro/l – și transportatorii Germania încep să se teamă pentru propria existență, deoarece nu toți au agreat cu clienții o indexare a tarifului în funcție de costul combustibilului.

La începutul săptămânii 7-13 martie, un litru de Super E 10 costa în medie în Germania 1,965 de euro, iar motorina chiar 1,984 de euro.

Peste câteva zile un litru de motorină a ajuns să coste în Germania 2,150 de euro, un record absolut, peste maximele din august 2012 și noiembrie 2021, adică o scumpire medie de 39,4 eurocenți /l față de săptămâna anterioară.

Potrivit ADAC (Clubul Auto German), faptul că motorina este în prezent mai scumpă decât Super E 10 se datorează cererii foarte mari de combustibil pentru încălzire, aspect atipic pentru acest sezon, cauzat de faptul că oamenii cumpără combustibil pentru încălzire deoarece nu știu cum va fi în iarna următoare.

Articole similare

Ad