Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Linde Material Handling lansează roboţii de transport C-Matic, pentru sarcini de până la 1.500 kg

Roboţii Linde C-Matic, compacţi şi foarte manevrabili, sunt adevărate „platforme pe roţi”, destinate transportului sarcinilor de 600, 1.000 sau 1.500 kg. Având aproximativ 1 m lungime şi puţin sub 1 m lăţime, noile utilaje lansate de Linde Material Handling necesită puţin spaţiu pentru deplasare sau pentru manevrele de întoarcere, pe care le pot efectua atât pe loc, cât şi în sarcină, şi sunt ideale pentru spaţiile înguste de depozitare.

„Comerțul online, lipsa continuă de personal, creșterea circulației mărfurilor din depozite și de pe liniile de producție, dar și cerințele de siguranță tot mai mari, pentru a preveni vătămările corporale și daunele materiale, au determinat companiile să caute soluții inteligente pentru aceste provocări. În acest context, gama tot mai mare de sisteme automate și autonome este utilă în multe aplicaţii”, a declarat Philipp Stephan, Product Manager Automation & Intralogistic Solutions.

Echipamentele autonome cu platformă pot ridica încărcături fie printr-o masă de transport pe care sunt așezate mărfurile şi sub care se poziționează robotul, fie prin intermediul unui palet sau un boxpalet metalic din plasă de sârmă.

Manipularea mărfurilor este complet automată: Linde C-Matic se deplasează într-un punct de transfer definit și plasează suprafața dispozitivului de manipulare a încărcăturii central, sub masa de transport sau sub paletul poziționat în suportul de transfer. Căruciorul ridică apoi încărcătura și o aduce în zona de depozitare desemnată, cu o viteză de până la 7,2 km/oră. Navigarea se realizează prin intermediul codurilor QR amplasate pe podea într-un model de grilă și citite de camera QR instalată pe echipamentul automat. Roboții de transport primesc informații despre destinația aflată la o distanță scurtă spre medie de la sistemul de management al depozitului, cum ar fi „Linde Warehouse Navigator”, iar software-ul echipamentului determină traseul optim prin depozit/hală pentru fiecare operațiune individuală de transport.

Un scaner laser asigură detectarea fiabilă a obstacolelor în mișcare sau staționare. Datorită procesării informațiilor în timp real, Linde C-Matic își adaptează viteza la condiţiile curente de trafic și rămâne staționar până când oamenii și utilajele au părăsit zona monitorizată. În plus, echipamentul evită automat obstacolele fixe şi emite semnale de avertizare vizuale și acustice atunci când este necesar. Întrerupătoarele de oprire de urgență, amplasate pe toate cele patru părți, permit şi intervenția manuală. Nu în ultimul rând, amortizoarele mecanice montate de jur împrejur protejează echipamentul împotriva daunelor cauzate de coliziune.

Articole similare

Ad