Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Neînțelegeri între asociații privind greva transportatorilor italieni

Prețul motorinei provoacă diverse inițiative de protest din partea transportatorilor, iar cea care până acum a stârnit cel mai mare impact este anunțul de oprire a camioanelor luni, 14 martie, de la Trasportounito. Asociația precizează că “nu este vorba nici de o grevă, nici de o revendicare specifică, ci de o inițiativă menită să coordoneze manifestările privind starea de extremă necesitate din sector” și că această inițiativă este esențială “pentru a proteja companiile și pentru a împiedica ca condițiile exasperate de pe piață, cauzate de creșterea record a prețului carburanților, să se traducă în avantaje pentru alții din sectorul transporturilor sau în taxarea unor obligații contractuale pe care companiile din lanțul logistic nu mai sunt în măsură să le garanteze”. Trasporto Unito a anunțat că circa 70.000 de camioane se vor opri astăzi în Italia.

Unatras a reacționat la acest anunț declarând că “cei care vor desfășura acțiuni de protest înainte de 15 martie vor trebui să-și asume întreaga responsabilitate”. Reamintim că pe 15 martie va avea loc o întâlnire între asociațiile de transport rutier și viceministrul MIMS (ministerul care include și politicile de transport). În nota difuzată la 11 martie UNATRAS explică: “stigmatizăm orice inițiativă care ar fi pusă în aplicare înainte de 15 martie, fără a respecta procedurile comunicate Comisiei de Garantare a grevei. Acest lucru, continuă nota, “nu numai că ar fi o încălcare a legii, dar ar putea restrânge libertatea celor care au decis să își desfășoare activitățile în mod regulat”.

Unatras conchide avertizând că “având în vedere unele semnale ambigue care vin, vom lua măsuri pentru a iniția toate acțiunile necesare pentru a asigura libera circulație a mărfurilor”.

Articole similare

Ad