Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

P3 a achizitionat primul teren speculativ pentru dezvoltarea unui nou parc logistic in Praga

P3 (PointPark Properties) a achizitionat 22 de hectare de teren pentru dezvoltarea unui nou parc logistic cu o suprafata de 120,000 m2, de-a lungul autostrazii D11, in estul orasului Praga. La finalizarea proiectului, investitia de aproximativ 85 de milioane de euro va duce la o crestere cu 40% a suprafetei totale inchiriabile oferite de P3 in Praga. Noul proiect vine in intampinarea cererii tot mai mari de spatii de depozitare de clasa A.
 

Autostrada D11 este principala legatura a orasului Praga cu partea de est a Cehiei si cu sud-vestul Poloniei. Terenul P3 este situat in apropiere de orasul Mst?tice, la iesirea 8 de pe D11, la aproximativ 8 km de limita orasului Praga si in apropiere de soseaua de centura a orasului, avand conexiuni rapide cu autostrazile spre Germania, Austria si Slovacia.
Parcul logistic PointPark Praga D11 permite dezvoltarea a sapte centre logistice si de distributie cu un interes major pentru retaileri si companiile de logistica – segmentele de piata care au cunoscut cea mai rapida dezvoltare in regiunea Praga, in ultimii ani. Exista deja autorizatiile necesare pentru dezvoltarea primelor cladiri in cadrul parcului.
Noul parc logistic va fi al treilea din portofoliul P3 din Cehia, a carui suprafata totala inchiriabila va creste la 428.000 m2. Celelalte parcuri ale companiei din aceasta regiune sunt PointPark Praga D1, la 16 km sud de oras, care cuprinde patru cladiri cu o suprafata totala de 176.000 m2, si PointPark Praga D8, la nord de oras, care include cinci cladiri si o a sasea aflata in constructie, cu o suprafata totala de 132.000 m2. In ultimele 12 luni, P3 a finalizat extinderea cu aproximativ 50.000 m2 a parcurilor D1 si D8 pentru companiile Yusen Logistics, DHL Express si Mountfield. Astfel, Republica Ceha a devenit cea mai activa piata din portofoliul P3 in Europa. Niciunul dintre cele doua parcuri existente nu dispune de spatii neocupate semnificative.

Articole similare

Ad