Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Wielton și-a suspendat livrările din Rusia și își ajustează țintele de vânzări

Bordul director al companiei poloneze a luat această decizie încă de la începutul conflictului din Ucraina, astfel că de pe 24 februarie s-a oprit orice livrare spre Rusia, situație care va continua până la o nouă hotărâre. În același timp, Wielton va lua măsuri pentru a limita impactul acestei situații asupra operațiunilor și rezultatelor sale financiare. De asemenea, țintele sale pentru 2022, anunțate cu puțin timp înainte de începerea războiului, pe 17 februarie, au fost anulate, din cauza nesiguranței foarte mari a mediului economic de pe piețele rusă și ucraineană și a impactului asupra situației macroeconomice din Europa și din întreaga lume. Și tot din aceleași motive va fi amânată publicarea Strategiei Grupului pentru 2022-2025, care urma să se facă la final de aprilie sau început de mai.

Wielton lucrează din nou la planurile sale operaționale pentru acest an, astfel încât veniturile pierdute pe piețele estice să fie compensate printr-o activitate mai intensă în alte țări europene și africane. De asemenea, se analizează pregătirea unei noi strategii, care ar trebui să ia în considerare situația geopolitică. Pe de altă parte, conducerea grupului este sigură că, datorită situației sale financiare stabile, nivelului sigur al datoriilor și experienței îndelungate, va reuși să facă față cu bine provocărilor de pe piață.

Subsidiarele Wielton din Ucraina și Rusia au activități comerciale și de marketing, iar în Rusia există și un centru de asamblare. În plus, producătorul a vândut și direct pe aceste piețe, veniturile sale fiind în 2021 de 299,5 milioane de zloți (un zlot polonez este echivalentul a circa 1,024 de lei), adică 11,1% din veniturile sale totale.

Veniturile de pe piața ucraineană s-au ridicat în 2021 la 43,7 milioane de zloți, adică circa 1,6% din veniturile totale ale Wielton, datorită celor 324 de semiremorci livrate aici, care reprezintă o cotă de piață de aproximativ 12,5%. Deoarece subsidiara din Ucraina este într-o zonă de conflict, ea nu poate funcționa normal, astfel că nu doar că nu se mai fac vânzări, dar nici nu se mai știe exact stocul pe care îl deține.

În ceea ce privește Rusia, grupul a avut vânzări de 255,8 milioane de zloți, circa 9,5% din veniturile sale totale, cu 2.353 de unități, datorită cărora era pe locul al nouălea printre mărcile de semiremorci, cu o cotă de 3,8%. Până în februarie 2022, Rusia era printre piețele strategice Wielton, dar de pe 24 februarie nu s-a mai livrat nimic aici.

Compania nu este pasivă nici față de situația de la granița sa de est și se implică în diverse moduri în ajutorarea refugiaților – colectarea de îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente de bază, alimente ș.a., pe care le transportă spre graniță – mai ales că are printre angajați și ucraineni, pe care îi sprijină cu asistență organizațională, logistică și administrativă și chiar cu apartamente în care să poată locui dacă decid să vină în Polonia.

Articole similare

Ad