Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Economii anuale de 14.000 de euro din eficientizarea consumului de carburant

Carburantii ocupa 30% din cheltuielile totale ale transportatorilor. Potrivit unei analize a Federatiei Europene Transport si Mediu (T&E), introducerea unor standarde pentru autoutilitare ar putea imbunatati eficienta consumului cu pana la 35%, insemnand o economie de peste 14.000 Euro pe an si reduceri masive de emisii. Economiile ar putea ajunge pana la 150.000 de euro pe intreaga durata de viata a vehiculului. Autoutilitarele sunt responsabile pentru 25% din emisiile din transport, desi reprezinta doar 3% din vehiculele de pe drumurile europene.
 

Emisiile autoutilitarelor au crescut cu 36% intre 1990 si 2010 si reprezinta in prezent 6% din totalul emisiilor de CO2 la nivelul UE. Recent, Comisia Europeana a publicat strategia pentru emisiile de CO2 ale autoutilitarelor, care subliniaza nevoia urgenta de lua masuri pentru a reduce consumul de combustibil si emisiile tot mai mari ale acestor vehicule, fara sa propuna insa masuri concrete in acest sens.
UE si-a propus reducerea emisiilor din transport cu 60%, comparativ cu nivelul din 1990. In acest sens, CE a propus un instrument de masurare, certificare si raportare a emisiilor de CO2 emise de aceste vehicule, in speranta ca o transparenta crescuta va accelera progresul. In SUA, administratia Obama a introdus reglementari privind consumul autoutilitarelor in 2011 si lucreaza in prezent la o noua runda de standarde pentru perioada post-2020.

Articole similare

Ad