Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii germani protestează împotriva creşterii preţului carburantului

Creșterea prețurilor la carburanți lovește puternic transportatorii de marfă și companiile de logistică din Europa. În Germania, motorina a ajuns la 2,5 euro/l, iar cărăuşii din regiunea Renania de Nord-Westfalia au protestat zilele trecute, perturbând temporar traficul pe cel puțin două autostrăzi din zona Ruhr.

Potrivit poliției, trei camioane au oprit traficul pe A2, lângă Dortmund. După aproximativ 5 minute au repornit, circulând cu viteză redusă, ceea ce a determinat blocaje în trafic şi, dar producerea a 3 accidente cu vătămări corporale.

Un șofer de camion a fost oprit de poliție, i-a fost confiscat vehiculul și ridicat permisul de conducere. Bărbatul de 57 de ani așteaptă acum urmărirea penală pentru suspiciunea de intervenție periculoasă în traficul rutier. De asemenea, poliția verifică separat dacă 5 camioane au fost implicate și într-un protest pe A1, în zona Hagen.

Până la 30 de șoferi de camion ar fi vrut inițial să perturbe traficul pe nodul aglomerat de autostradă Heumar din Köln, dar în final numărul acestora a fost mai mic. Motivul este acela că protestele pe autostradă sun interzise în Germania, iar participanţii riscă să sancţiuni administrative şi dosar penal.

Articole similare

Ad