Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul german mobilizat pentru proteste

Industria germană a transporturilor rareori acționează pentru a cere măsuri din partea guvernului, dar creșterea costurilor combustibilului afectează și companiile germane, iar asociația de transport rutier de mărfuri și logistică BGL solicită 6 măsuri urgente. Prima este convocarea imediată a unui “summit de criză” dedicat în special companiilor mijlocii și prezidat de Ministerul Economiei, urmată de o “reducere temporară semnificativă” a prețurilor la motorină și gaze naturale. În ceea ce privește aceasta din urmă, BGL solicită, de asemenea, un “pachet de salvare” pentru companiile care și-au convertit flota la acest combustibil.

Tot în ceea ce privește costul carburanților, asociația germană solicită ca indicii de preț furnizați de Oficiul Federal de Statistică să fie actualizați săptămânal, în loc de actualul indice lunar, în caz contrar clauzele de ajustare a tarifelor calculate în funcție de prețurile la combustibil vor intra în vigoare prea târziu. În ceea ce privește plățile către companiile de transport, BGL solicită termene mai scurte, pentru a asigura mai rapid lichidități și a evita astfel insolvența. În cele din urmă, asociația solicită suspendarea obligației de declarare a insolvenței, așa cum s-a procedat în timpul situației de urgență pandemică.

Între timp, există rapoarte privind proteste spontane ale transportatorilor rutieri de-a lungul drumurilor și autostrăzilor, care au început în dimineața zilei de 16 martie 2022 cu convoaie de vehicule industriale. Poliția le-a semnalat pe autostrăzile A10 și A111 în Brandenburg și pe A24 și B96 în zona Hamburg.

Asociațiile s-au distanțat de aceste manifestații, dar BLV Pro a planificat o acțiune de protest începând de luni, 21 martie: mai întâi o săptămână cu marșuri de camioane care circulă cu 50 km/h. De asemenea, asociația face apel la fermieri, taximetriști și cetățeni să protesteze. Simbolul demonstrației va fi o vestă galbenă atârnată pe exteriorul vehiculului.

Articole similare

Ad