Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prețul energiei determină creșterea costurilor la transporturile Ro-Ro

Creșterea cauzată de prețul ridicat al combustibilului pentru călătoria cu feribotul pe ruta Genova-Olbia și retur este de 50.000 de euro pe zi, comparativ cu anul trecut. Acest lucru a fost raportat de Assarmatori, subliniind faptul că combustibilul reprezintă aproximativ 30% din costul de operare al unui serviciu Ro-Ro.

Președintele asociației armatorilor, Stefano Messina, explică faptul că “ajustarea tarifelor și a tarifelor de transport și, prin urmare, a costului biletelor, va fi o alegere obligatorie pentru a evita suspendarea acestor servicii maritime către și dinspre insule”. Messina subliniază, de asemenea, că întreprinderile așteaptă încă despăgubirile prevăzute de diferite măsuri legislative pentru a limita consecințele economice ale urgenței sanitare.

Armatorii solicită ajustarea automată a tarifelor în funcție de costul combustibilului, în special pentru navele angajate în legături spre și dinspre insule. “Nu putem ascunde faptul că acest lucru va avea un efect inflaționist, dar nu ne putem aștepta ca furnizorii de servicii să suporte povara acestor creșteri: nu vorbim de o diferență minimă, ci de o dublare substanțială a costurilor cu feriboturile”, explică Alberto Rossi, secretarul general al Assarmatori.

Articole similare

Ad