Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

P&O Ferries concediază peste 800 de angajați și-și întrerupe o vreme serviciile

Operatorul britanic de feribot P&O Ferries a înregistrat anul trecut pierderi de circa 119 milioane de euro și pentru a-și reduce costurile și a-și asigura supraviețuirea pe piață nu va mai oferi acest serviciu în următoarele zile, așa cum informează asociația olandeză de transport și logistică TLN, și va concedia imediat cel puțin 800 de angajați. Feriboturile Rotterdam-Hull și Dover-Calais nu mai fac traversări, astfel că TLN monitorizează atent situația și se arată îngrijorată de consecințele acestei decizii asupra transportului între Regatul Unit și Țările de Jos.

Pentru importuri (expedieri care se află deja la terminal) procesul normal poate fi continuat până la o notificare ulterioară, iar exportul depinde de expediere, dacă a ajuns sau nu deja la terminal.

Sindicatele din Marea Britanie au anunțat acțiuni de protest și pe cel puțin o navă din Hull echipajul refuză să debarce.

Multe lucruri legate de alte posibile consecințe ale acestei decizii sunt încă neclare, dar există temeri că vor fi perturbări ale transportului către și dinspre nordul Regatului Unit, precum și congestii la Eurotunnel între Calais și Dover.

Alte servicii de feribot, cum ar fi DFDS, Stena Line și CLDN (conexiune Rotterdam-Hull sau Rotterdam-Killingholme), pot prelua parțial marfa, deci timpii de așteptare vor crește.

Articole similare

Ad