Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Furturile de combustibil s-au înmulțit în Europa de Vest

Asociația olandeză de transport și logistică TLN a primit tot mai multe semnale de la membrii săi că, la fel cum s-a întâmplat și cu alte ocazii când prețul motoriei a crescut foarte mult, și de data aceasta se înmulțesc furturile din rezervoarele camioanelor, excavatoarelor și altor vehicule. Incidentele au loc noaptea sau la final de săptămână, nu doar în Olanda, ci și în Belgia și nordul Franței, în parcări și spații destinate serviciilor de pe autostradă, dar și în curțile firmelor de transport și în zonele industriale.

De multe ori este vorba de sute de litri, deci pierderea este uriașă, și uneori sunt și daune colaterale – de exemplu, găuri în rezervor.

TLN a luat legătura cu poliția, care admite că a primit aproape 50 de reclamații referitoare la furturi de motorină în primele două luni ale anului, număr în creștere față de anii anteriori. Dar, pentru că locațiile unde au avut loc acestea sunt foarte răspândite pe hartă, este dificil să se intervină pentru prevenirea lor. De aceea transportatorii și șoferii sunt sfătuiți să fie atenți în următoarea perioadă, să nu parcheze în locuri nesigure și să sune la 112 imediat ce văd ceva suspect. În plus, de fiecare dată când se întâmplă un furt, el trebuie raportat, pe un site special, pentru că numai în acest fel poliția poate avea o imagine despre amploarea problemei.

Articole similare

Ad