Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cifra de afaceri a Schwarzmüller depășește pentru prima dată 400 de milioane de euro

În 2021, producătorul austriac a avut încasări de 409 milioane de euro, față de 366 în 2020, deci a crescut cu 13%, în timp ce numărul vehiculelor produse a fost cu 12% mai mare: 9.966, față de 8.800. Iar rezultatul este cu atât mai bun, declară CEO-ul Roland Hartwig, cu cât pandemia și efectele ei au continuat și în 2021.

Astfel, după o creștere minimă a cifrei de afaceri în 2020, Schwarzmüller s-a reîntors la creșterea cu două cifre pe care o avusese în ultimii aproape 10 ani, aspect dovedit și de evoluția numărului de comenzi: 13.555 în 2021, față de 8.053 în 2020, adică o creștere cu 68%. Aceasta se datorează, așa cum consideră CEO-ul companiei, investițiilor pe care firmele le-au făcut deja anticipând subvențiile acordate în unele state UE.

Rezultatul Schwarzmüller este peste creșterea pieței de semiremorci din Europa și, deoarece pierderile s-au diminuat mult în anul de criză 2020, grupul austriac poate considera că a ieșit mai puternic din această perioadă dificilă. În regiunea principală unde este activ, care include Austria, Ungaria, Cehia, Slovaca și Elveția, acesta și-a păstra poziția de lider de piață, având o cotă de 32% în Austria, de 30% în Ungaria și de 20% în Cehia. Și rezultatele din Germania și Polonia sunt foarte bune, cu o cotă de 10%, respectiv de 4%.

Vehiculele pentru construcții și lucrări de infrastructură continuă să fie cele mai bine vândute din portofoliul Schwarzmüller, cu 5.797 de unități, deși au scăzut cu 9% față de cele 6.300 din 2020. Modelele pentru transport pe distanțe lungi s-au bucurat de o cerere mult mai mare (de 68%, de 2.500 la 4.169 de unități) datorită progresului logisticii și subvențiilor pentru investiții, dar și pentru că firma a venit cu un produs nou.

În 2022, compania îi propune să ajungă la 460 de milioane de euro, deci cu 12% mai mult decât în 2021, datorită unei producții care să depășească 12.000 de unități. Dar ia în calcul faptul că această estimare se poate modifica în funcție d evoluția conflictului din Ucraina, ce nu poate fi deocamdată anticipată. În plus, producția și vânzările vor depinde și de posibilitatea aprovizionării cu materii prime și componente, dar și de fluctuațiile prețurilor. În ceea ce privește estimările pe tipuri de semiremorci, cele de construcții și lucrări de infrastructură ar urma să fie mai stabile decât cele pentru transport pe distanțe lungi. În paralel cu creșterea vânzărilor, compania va pune tot mai mult accent pe after-sales. Schwarzmüller are propria rețea de service pentru întreținere, reparații și furnizare de piese de schimb, și vrea să fie și mai aproape de clienți decât până acum, deoarece deținerea unui atelier propriu devine, pentru mulți transportatori, tot mai scumpă, plus că nici nu există suficient personal specializat, iar procesele sunt tot mai complicate, deci colaborarea cu un service autorizat este o alternativă mai eficientă pentru a crește durata de viață a vehiculelor. Mai ales că sistemele telematice, care echipează toate vehiculele și sunt disponibile pentru teste extensive gratuite, permit întreținerea proactivă. La finalul perioadei strategice de până în 2028, departamentul de servicii pentru clienți își propune să contribuie cu 2% la vânzările companiei, față de 20% în prezent.

Articole similare

Ad