Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Taxa de Hunedoara incalca Legea concurentei

Firma Luxorcomp a trimis la Consiliul concurentei o adresa prin care contesta taxa de tranzit de la Hunedoara pentru vehiculele cu masa maxima pe axa mai mare de 5,5 t. In adresa se precizeaza ca pentru instituirea acestei taxe, Consiliul Judetean Hunedoara nu a solicitat aviz de la Consiliul Concurentei, asa cum prevede art. 25 din Legea 21/1996. In plus, asa cum precizeaza aceeasi lege la art. 8, sunt interzise orice actiuni sau inactiuni ale autoritatilor si institutiilor administratiei publice centraler ori locale ori ale entitatilor catre care acestea isi deleaga atributiile, care restrang, impiedica sau denatureaza concurenta precum limitarea libertatii comertului sau autonomiei intreprinderilor, exercitate cu respectarea reglementarilor legale, dar si stabilirea de conditii discriminatorii pentru activitatea intreprinderilor.

Reamintim ca taxa de acces in localitate a vehiculelor grele a fost instituita prin HGJ 273/2013, fiind de aproximativ 4 ori mai mare decat rovinieta. In adresa se mai arata ca taxa este discriminatorie deoarece lasa netaxata o buna parte din vehiculele comerciale cu masa maxima pe axa mai mica de 5,5 t.
In plus, desi titlul hotararii se refera la toate vehiculele de peste 5,5 t pe axa, in text se precizeaza ca aceasta se aplica doar vehiculelor care transporta bunuri divizibile provenite din exploatarea balastierelor, carierelor sau alte proveniente.

Articole similare

Ad