Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul din Spania revine încet la normal

Unii șoferi independenți și unele asociații profesionale din Spania continuă greva, dar cele mai multe puncte logistice importante – porturi sau centre de distribuție a alimentelor – au început să lucreze aproape normal în urma revenirii la muncă a transportatorilor.

Platforma de convocare a grevei patronale a refuzat să pună capăt protestului după încheierea acordului dintre operatori și ministrul Transporturilor, declarând că va face asta numai după ce guvernul se va mai întâlni o dată cu reprezentanții ei și va garanta că transportatorii pot lucra fără a mai pierde bani. În plus, se pare că au loc în continuare și incidente violente, cum ar fi înțepări de anvelope, pentru a căror remediere se plătesc până la 7.000 de euro, astfel că cei care continuă greva îi solicită guvernului protecție pentru a face asta fără urmări negative.

În rest, activitatea de pe șosele se reia treptat. Sau cel puțin aceasta este informația pe care a obținut-o Europa Press din diverse surse, și pe care o citează federația transportatorilor spanioli FETRANSA, care estimează ca activitatea să ajungă zilele acestea la 97% din nivelul normal, mai ales în porturi – centrele cele mai afectate de grevă.

Articole similare

Ad