Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hankook a primit premiul „S&P Global Gold Class” pentru sustenabilitate

O evaluare prestigioasă pentru acțiunile sustenabile: Producătorul de anvelope premium Hankook a primit premiul „S&P Global Gold Class” din partea furnizorului american de servicii financiare S&P Global în cadrul Anuarului de sustenabilitate din 2022. Astfel, Hankook este una dintre companiile de top în Anuarul de sustenabilitate, care se bazează pe S&P Dow Jones World Sustainability Index.

Pentru ediția din acest an au fost evaluate 7.554 de companii din 61 de sectoare. 75 de companii au primit premii de aur, 89 de argint și 106 de bronz, pentru performanțe deosebite. Premiul evidențiază angajamentul continuu al producătorului de anvelope în ceea ce privește acțiunile sustenabile și managementul ESG (mediu, social și guvernanță).

Un proiect anunțat recent pentru a sprijini producătorii indonezieni de cauciuc natural este un exemplu al activităților companiei. S&P Global acordă categoria „Gold Class” celor mai bune 1% dintre companiile evaluate. Printre aceste companii se mai află un singur furnizor de automobile, în afară de Hankook. Hankook a obținut cel mai bun scor în această categorie, acumulând 78 de puncte din 100 de puncte posibile. Pentru producătorul de anvelope premium, anul 2021 a fost a șasea intrare consecutivă în Dow Jones World Sustainability Index, ceea ce subliniază poziția de lider a companiei în domeniul guvernanței de mediu, sociale și corporative (ESG , Environmental, Social and Governance).

În urmă cu mai bine de 10 ani, Hankook a fondat o organizație dedicată CSR (Corporate Social Responsibility). Anul trecut, Hankook a înființat un nou comitet ESG în cadrul consiliului de administrație pentru a consolida managementul ESG. Prin intermediul a opt subcomitete, compania implică toți angajații în ceea ce privește viziunea sa asupra sustenabilității, îmbunătățindu-și performanța în acest domeniu. Producătorul de anvelope premium și-a stabilit obiective ambițioase și cooperează cu părțile interesate, ceea ce a dus la o varietate de activități care adaugă valoare reală societății.

Accent pe sustenabilitate pe parcursul întregului ciclu de viață

Accentul companiei Hankook, se află, de exemplu, pe lanțul valoric sustenabil. În 2018, Hankook a publicat declarația sa E-Circle, care include o strategie privind tehnologiile materialelor durabile. Politica companiei privind cauciucul natural durabil, publicată în același timp, a fost actualizată în 2021, în conformitate cu recomandările Global Platform for Sustainable Natural Rubber (GPSNR). Pe lângă eforturile pentru un lanț valoric mai sustenabil și pentru reducerea impactului asupra mediului al produselor pe parcursul întregului ciclu de viață, Hankook continuă să facă donații pentru a sprijini mobilitatea instituțiilor sociale locale.

„Suntem mândri de această evaluare prestigioasă pentru acțiunile sustenabile. Premiul este o dovadă a angajamentului nostru pentru un viitor mai sustenabil”, a declarat Sooil Lee, președinte și director general al Hankook. „Pentru a stimula în continuare creșterea noastră ca o companie globală de anvelope, intenționăm să ne consolidăm activitățile sociale, de mediu și financiare la nivel global.”

Exemple de proiecte pentru o producție mai sustenabilă de cauciuc natural

Un exemplu al angajamentului Hankook față de producția sustenabilă de cauciuc natural este angajamentul de a furniza un total de 6.000 de litri de acid formic la peste 100 de producători din Indonezia. Acidul formic este utilizat ca un coagulant ecologic în producția de cauciuc, ceea ce contribuie la o mai mare siguranță și protecție a sănătății la locul de muncă. Alți coagulanți poluează vegetația și contribuie la poluarea apei, astfel amenințând biodiversitatea din zonele umede.

Industria anvelopelor folosește aproximativ 70% din cauciucul natural produs la nivel mondial. Aproximativ 85% din producție este realizată de mici producători din Asia de Sud-Est.

Producătorul de anvelope este, de asemenea, implicat într-un proiect bazat pe blockchain privind trasabilitatea și sustenabilitatea cauciucului natural. Project Tree al ITOCHU Corporation, o societate comercială internațională, este primul pas pentru a stabili trasabilitatea în industria cauciucului natural folosind tehnologia blockchain. Hankook își propune, împreună cu partenerii săi din lanțul de aprovizionare, să îmbunătățească calitatea vieții producătorilor de cauciuc natural, să crească calitatea cauciucului natural și să minimalizeze impactul asupra mediului.

Articole similare

Ad